Millainen vaikutus metallilla on sinuun?

Fengshuin viiden elementin kierto toteutuu monen muun asian lisäksi myös vuodenajoissa. Syksyn oma elementti on metalli, mikä viiden elementin näkökulmasta tarkoittaa metallielementin olevan voimakkain ja vaikuttavin kaikista viidestä elementistä kyseisenä vuodenaikana. 

Syksyn jälkeen, talven koittaessa metalli vaipuu lepotilaan veden ottaessa vallan. Keväällä metallin ollessa vielä heikko on hallitsevana elementtinä puu. Keskikesällä hallinnan ottaa tulielementti. Kaikilla viidellä luonnonelementillä on oma laatunsa ja vaikutuksensa. 

Fengshuiblogihaasteen tiimoilta lokakuun haasteessa tarkastellaan metallia, sen käyttöä sisustuksessa sekä sen vaikutusta elämääsi.


Metalli sisustuksessa


Metallin alueita kotisi Bagua -kartassa ovat 6-alue luoteessa ja 7-alue lännessä. Niillä alueilla metallielementin tulisi olla vahvimpana kaikista viidestä elementistä. 
Voit lisätä metallia sisustukseesi esimerkiksi värien, muotojen ja materiaalien avulla.

Kokeile sisustuksessasi esimerkiksi seuraavia metallin muotoja:


 • valkoinen väri
 • harmaan eri sävyt
 • pyöreät muodot
 • kaaret
 • metalliesineet
 • huonekalut, joissa metalliset jalat
 • kromin ja metallin värit
 • tekstiilit, joissa pallokuvioita
 • kolikot
 • marmori, graniitti
 • timantit
 • metalliesineet

Tarkastellessasi metallin vointia kotisi 6- ja 7 -alueilla, pohdi myös onko kotonasi sitä ravitsevia ja vahvistavia elementtejä. Viiden elementin kierrossa metallia ravitseva elementti on maa, joten kotisi metallin alueilla tulisi olla myös maaelementtiä edustavia asioita. 

Metallia ravitsevia maan muotoja voivat olla esimerkiksi:


 • ruskean eri sävyt
 • keltainen
 • saviruukut ja -astiat
 • koristekivet ja -hiekka
 • suorakulmaiset muodot huonekaluissa
 • kaakelitMetalli ajassa


Syksy on metallin aikaa. Sadonkorjuun lisäksi se on ominaista aikaa viedä päätökseen keskeneräiset asiasi. Syksy on myös loistavaa aikaa itsekurin harjoittamiseen, mikä näkyykin usein esimerkiksi ruuhkina kuntokeskuksissa. Metallin ajanjakso on hyvä aika ottaa itseään kiinni myös taloudenpidossa ja raha-asioissa. Valmistaudu nyt tulevaan vuoteen tekemällä huolellisia suunnitelmia niin kotisi sisustamista, puutarhaasi, talouttasi kuin omaa hyvinvointiasi ajatellen.
Myös jokaisella vuodella on oma hallitseva elementtinsä. Kiinalaisen uskomuksen mukaan syntymävuotesi perusteella määräytyvän eläinmerkkisi lisäksi myös kyseisen vuoden hallitseva elementti vaikuttaa voimakkaasti elämääsi.  Hallitseva elementti voi olla eri kuin syntymävuotesi  eläimen oma elementti. Silloin luonteenpiirteisiisi vaikuttaa sekä syntymävuotesi eläimen elementti, että sitä hallitseva elementti.

Edelliset vuodet, joita metalli on hallinnut ovat kiinalaisen astrologian mukaan  2010-2011. Seuraavat vuodet, joita metallielementti tulee hallitsemaan ovat 2020-2021. Huomioi, että kiinalainen vuosi vaihtuu helmikuun alussa.

Elementtien syklin ja niiden vaikutuksen ymmärtäminen auttaa sinua sekä sopeutumaan nykyhetkeen ja valmistautumaan tulevaan.Metalli ihmisessä


Kuten vuodenajoilla ja kotisi eri tiloilla, niin myös sinulla on oma henkilökohtainen elementtisi.  Henkilökohtainen elementtisi määräytyy syntymäaikasi perusteella. Selvittämällä oman elementtisi  astrologisen tulkinnan avulla sinun on helpompi ymmärtää itseäsi ja omaa käyttäytymistäsi eri tilanteissa. Oman elementin tiedostaminen auttaa sinua luomaan itsellesi ympäristön, joka tukee ja ravitsee sinua viiden elementin kierron mukaisesti.
Metallin lisääminen omaan ympäristöösi voi auttaa sinua uskomaan omiin kykyihisi ja vahvistamaan itseäsi. Ennen suuri muutoksia on kuitenkin syytä selvittää oma henkilökohtainen elementtisi ja tehdä lisäykset hyvin varovasti ja vähän kerrallaan. Liian vahva, omaa elementtiäsi kontrolloiva vieras elementti voi heikentää oman elementtisi vointia ja saada sinut pois omasta energiastasi.

Metallienergiaan liittyviä luonteenpiirteitä ovat muun muassa vahvuus ja tahdonvoima. Metalli mahdollistaa selkeän, selväsanaisen kommunikaation ja antaa sinulle hyvät mahdollisuudet taloudelliseen menestymiseen. Metalli-ihmiset ovat yleensä myös hyviä ja oikeudenmukaisia johtajia.#Fengshuiblogihaaste


Blogikirjoitus liittyy haasteeseen, jossa kolme bloggaavaa fengshuikonsulttia haastoivat toisensa kirjoittamaan samasta fengshuihin liittyvästä aiheesta. Lokakuun aiheena on metalli.

Lue myös muiden fengshuibloggaajien kirjoitukset aiheesta:

Miksi syksyllä valkoiset kukat ei aina miellytä?, Sarin puutarhat -blogi/Sari Weckström
Metallin syksyistä säihkettä, My fengshui life -blogi/Virpi Karjalainen


Marraskuun fengshuiblogihaasteen aihe on vielä avoin, ja voit jättää oman toiveesi kommenttikenttään!Halauksin,

Riikka


P.s. Kiinnoistuitko astrologisesta tulkinnasta ja omasta henkilökohtaisesta elementistäsi? Tule mukaan Iloiseen fengshuiviikonloppuun Mikkelin Kenkäveroon! 
Osallistuessasi Iloiseen fengshuiviikonloppuun molempina päivinä (la-su), saat lahjaksi sinulle henkilökohtaisesti laaditun astrologisen kartan (9ki) jonka arvo on 55€. Kommentit