Mikä ihmeen Kapteenin paikka?

Oletko koskaan tarkkaillut kahvilassa tai ravintolassa asioidessasi tyhjillään olevia tuoleja? Jos olet, niin olet saattanut huomata kuinka ihmiset hakeutuvat usein istumaan paikoille jossa heidän selkänsä takana on jokin suoja kuten seinä tai muu korkeampi tuki. Tuolit, joiden selusta on avoin täyttyät usein viimeisenä vasta, kun muita paikkoja ei ole vapaana. 

Kehomme reagoi ympäristöön ja sen energioihin vaikka emme itse sitä tiedostaisi. Tunteaksesi olosi vakaaksi ja turvalliseksi hakeudut luonnostasi paikkaan, jossa koet olosi turvatuksi ja josta käsin voit tarkkailla ympäristöäsi. 

Paikkaa, jossa selustasi on turvattu ja sinulla on esteetön näkymä koko tilaan kutsutaan fengshuin kielellä kapteenin paikaksi. Kun istut kapteenin paikalla tärkeissä neuvotteluissasi hallitset koko tilan energioita ja etkä anna ulkopuolisille sijaa vaikuttaa päätöksiisi.
Kapteenin paikka löytyy kotisi jokaisesta huoneesta


Seuraavan kerran kotisi kalusteita järjestellessäsi etsi huoneesta kapteenin paikka ja sijoita kalusteet se huomioiden. Siten varmistat oman energiasi säilymisen vahvana ja sen, että sekä perheenjäsenesi että vieraasi tuntevat olonsa tuetuksi, vakaaksi ja turvalliseksi. 


Kapteenin paikka työhuoneessasi


Jos sinulla on työskentelylle varattu nurkkaus tai huone joko kotonasi tai työpaikallasi, niin kiinnitä huomiota siihen kuinka sijoitat työpisteesi huoneeseen. Varmistu, ettet istu selin huoneen ovelle vaan näet esteettä koko tilan yli. Rakenna selkäsi taakse tuki esimerkiksi kirjahyllyn, sermin tai suurten viherkasvien avulla ellei selkäsi takana ole suojaa ja tukea antavaa seinää. Selkäsi taakse sijoitettava tuki on erityisen tarpeellinen silloin, jos teet töitä seisaaltasi tai työtuolisi on selkänojaton. Lue myös Kotitoimiston fengshui - mitä ja miten?.

Alla esimerkki työhuoneen huonosta fengshuista. 
Vaikka huone on valoisa ja siitä on upeat maisemat, niin fengshuin kannalta huonon siitä tekevät useat seikat:

  • Työpiste on suoraan ovi-ikkunalinjan välissä, jossa energian virtaus on voimakkainta. Se tekee työskentelystä levotonta eikä ole hyvä paikka keskittymistä vaativiin työtehtäviin
  • Selusta on avoin ja työtuolin selkänojakin on heikko, eikä anna riittävää tukea istujalle
  • Työskennellessä koneella ei näköyhteyttä huoneen ovelle, jolloin istuja on jatkuvassa valmiustilassa keskeytysten varalta
  • Työspisteen vasen puoli on avoin eikä siellä ole riittävää suojaa ja tukea


Kapteenin paikka olohuoneessasi


Pyri sijoittamaan olohuoneesi kalusteet tiedostaen missä kohtaa huonettasi sijaitsee kapteenin paikka, josta käsin tunnet olosi turvatuksi ja näet yhdellä silmäyksellä koko huoneen. Myös sohvan takana on hyvä olla jokin korkeampi tuki ellet sijoita sohvaa seinustalle. Tukena voi toimia vaikkapa sohvan taakse sijoitettu kapea sivupöytä, jonka päälle asetat muutaman kookkaan ruukkukasvin tai kauniin valaisimen. Huolehdi, ettei istujiin kohdistu teräviä kärkiä. Lue myös Näin suojaat kotisi haitallisilta energioilta ja 10 (fengshui)vinkkiä olohuoneen sisustukseen.

Alla esimerkki tuen rakentamisesta sohvalla istujille, jos sohvan taustalla ei ole seinää. Sohvaa sijoittaessasi huomioi myös istujien esteetön näkymä huoneen ovelle.Kapteenin paikka keittiössäsi


Keittiössäsi hellan ääressä ruokaa laittaessasi sinun  tulisi voida nähdä huoneen ovelle ja hallita koko tilaa. Usein liesi sijoitetaan kuitenkin siten, että sen ääressä työskennellessäsi olet selin tulosuuntaan. Asian voi korjata sijoittamalla pienen peilin hellan yläpuolelle tai viereen jonka heijastuksesta näet jos joku saapuu keittiöösi. Kapteenin paikka makuuhuoneessasi


Paras sijoituspaikka sängyllesi on sellainen, jossa

  • sänky ei sijaitse ovi-ikkunalinjan kohdalla
  • pääsi ja jalkasi eivät osoita kohtisuoraan ovea kohti
  • sängynpääty osoittaa suotuisaan ilmansuuntaasi
  • nukkuessasi näet esteettä huoneen ovelle

Pienessä makuuhuoneessa sängyn sijoittaminen nämä neuvot huomioiden voi olla hankalaa. Valitse  silloin sängyllesi paras mahdollinen paikka huoneesi koko ja muut seikat huomioiden, ja keskity niihin asioihin joihin voit vaikuttaa. 

Alla olevassa makuuhuoneessa on rauhallinen tunnelma, mikä helpottaa nukahtamista. Nukkujat näkevät huoneen ovelle ja ikkunan edessä on verhot, joilla energian virtaus on helppo pysäyttää yön ajaksi. Sänky sijaitsee tukevasti seinää vasten. Taulun sijoittaisin mahdollisesti toiseen paikkaan pois pään yläpuolelta.

Lue myös:
Halauksin,

RiikkaKommentit