Miksi vanha on parempi kuin uusi

Näkymätön Chi -energia on fengshuin mukaan positiivista ja onnea tuovaa energiaa, jota halutaan kutsua kotiin kaikin mahdollisin tavoin. Jos tuo välttämätön elämänenergia ei jostain syystä pääse kotiisi, on sinulla heikot mahdollisuudet saada elämääsi onnellisia siunauksia, uusia mahdollisuuksia tai vaurautta. Siksi sinun kannattaakin varmistaa, että Chi -energia löytää luoksesi ja pääsee vapaasti kiertämään koko asunnossasi. 

Paikkoihin, joihin Chi-energia ei pääse kulkemaan esteettä kertyy helposti erilaista tavaraa, jota fengshuissa kutsutaan  roinaksi. Nurkkiin, joihin säilöt purkamattomia pahvilaatikoita tai epämääräisiä tavarakasoja kertyy pysähtynyttä, negatiivista energiaa. Koska energia vetää puoleensa samankaltaista energiaa, huomaat pian että roinan määrä paisuu paisumistaan kuin itsestään ja huoneen valtaa epämiellyttä, seisova ilma. Siksi sinun on tärkeää pitää kotisi esteettömänä ja tuulettaa usein varmistaaksesi hyvän energian liikkuminen kotisi kaikissa huoneissa.
 • Turhasta tavarasta luopuminen vapauttaa positiivista energiaa. Jos kotonasi on liikaa tavaraa, ei energia pääse virtaamaan vapaasti ja kotisi alkaa tuntua ahtaalta ja tunkkaiselta. 
 • Siivoaminen on hidasta, koska joudut käyttämään aikaasi tavaroiden järjestelyyn ennen varsinaista siivoamista. Siksi on tärkeää, että säilytät kodissasi vain ne tavarat jotka tuottavat sinulle iloa ja hyvää mieltä, ja hankkiudut eroon lopuista. 
 • Jatkuvalta etsiskelyltä ja tavaroiden järjestelyltä säästyvän ajan voit käyttää oman hyvinvointisi lisäämiseen toteuttamalla asioita, jotka tuottavat sinulle iloa ja hyvää mieltä


Ylimääräisen tavaran kantaminen jo ennestään täynnä olevaan varastoon ei  ole mielekästä. Ääriään myöden pursuava autotalli tai varasto vaikuttaa meihin alitajuntaisesti, halusimmepa tai emme. Samanlainen vaikutus on sängyn alle ja kaappien päälle sullotuilla tavaroilla eli fengshuikielellä roinalla. Katon rajaan säilötyt turhat, kenties jopa käyttökelvottomat tavarat tuntuvat tiedostamattomana painona hartioillasi, jonka huomaat vasta vapauduttuasi taakasta. 

Turhastakaan tavarasta luopuminen ei aina ole helppoa. Meillä ja omistamillamme tavaroilla on näkymätön energiaside, joka selittää esimerkiksi kirpputoreilla joskus nähtävät kohtuuttoman korkeat hinnat. 


Tavarasta luopuminen on mahdollista vasta, kun olet katkaissut tuon näkymättömän energiasiteen väliltänne. 


Muussa tapauksessa jäät haikailemaan luopumasi tavaran perään vaikka se olisi ollut varastossasi tarpeettomana jo vuosia. Katkaise energiaside tietoisesti kiittämällä mielessäsi ajasta, jonka esine sinua palveli ja päättämällä luopua esineestä hyvillä mielin. 


Muista, että vain luopumalla turhasta voit saada tilalle jotain vielä parempaa. 


Tavaran määrä kodissasi ei kuitenkaan vähene jos et tietoisesti lopeta sen kantamista kotiisi. Niinpä ensimmäinen tehtäväsi onkin muuttaa ostokäyttäytymistäsi niin, että ostat vain sitä mitä todella tarvitset. Erottaaksesi mieliteon todellisesta tarpeesta voit kysyä itseltäsi nämä kolme kysymystä:

 1. Tarvitsenko tätä todella?
 2. Missä aion säilyttää sen?
 3. Voisinko korvata sen jollain muulla jo omistamallani tavaralla?

Käy myös jo olemassa olevat tavarasi yksi kerrallaan läpi. Tavaroiden ollessa epäsiistissä järjestyksessä saatat tietyn tarpeen tullen tuntea kiusausta ostaa uuden samanlaisen tavaran jonka tiedät jo omistavasi, mutta et vain löydä sitä.

Sen vuoksi olemassa olevien tavaroiden läpikäynti on tärkeää hahmottaaksesi sen, mitä todella omistat ja mitä ilman tulisit hyvin toimeen. Pysähdy jokaisen omistamasi tavaran kohdalla ja tunnustele, millaisia tuntemuksia se sinussa herättää? Ovatko sen sinulle tuomat tunteet positiivisia vai negatiivisia?

Jos omistat voimakkaan positiivisen tunnelatauksen omaavia käyttötavaroita kuten vaikkapa perinnöksi saadun puurokattilan tai pellavaliinan, on sen tallessa pitäminen varmasti mielekkäämpää kuin uuden vastaavan ostaminen. Silloin uusi, "hätävaraksi" pakon edessä ostettu esine muistuttaa sinua jatkuvasti tilanteesta, johon jouduit arvokkaan perintöesineesi hukattuasi eikä samanlaista positiivista tunnearvoa pääse syntymään.  

Kun päätät luopua sinulle tarpeettomista tavaroista niin selvitä alueesi kierrätyskeskukset ja muut paikat, jotka ottavat vastaan lahjoitettavia huonekaluja ja vaatteita. Voit myydä niitä myös Facebook-kirpputoreilla. Käyttökuntoisilla vaatteilla ja huonekaluilla ei tule kuormittaa kaatopaikkoja vaan toimittaa ne asianmukaisiin paikkoihin jatkokäyttöä varten. Myös useat vaatekaupat ottavat vastaan tekstiilijätettä. 

Omassa kodinhoitohuoneessani on kestokassi, johon viikkaan pieneksi jääneet lastenvaatteet ja muut tarpeettomat tekstiilit ja tavarat suoraan pesusta. Kassin täyttyessä vien sen kierrätyspisteeseen ja otan tilalle tyhjän kassin. Näin tarpeettomat ja pieneksi jääneet tavarat eivät jää kaappien perälle tai varastoihin.


#Fengshuiblogihaaste


Blogikirjoitus liittyy haasteeseen, jossa kolme bloggaavaa fengshuikonsulttia haastoivat toisensa kirjoittamaan samasta fengshuihin liittyvästä aiheesta. Ensimmäisenä aiheena on "fengshui roina".


Lue myös muiden fengshuibloggaajien kirjoitukset aiheesta:

Roinaa roinaa eli haravoidako piha vai ei, Sarin puutarhat -blogi/Sari Weckström

Fengshui-tehosteet, roinaa vai salainen ase, My fengshui life -blogi/Virpi Karjalainen


Lokakuun fengshui blogihaasteen aihe on vielä avoin, voit jättää oman toiveesi kommenttikenttään.Halauksin,


Riikka

Kommentit

 1. Moikka! Olen jo aijemmin kysellyt josko voisit kirjoittaa aiheesta maksamattomat laskut. Uskon että moni muukin miettii mihin ne pitäisi sijoittaa jotta tulisivat vaivattomammin maksettua ��. KIITOS ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Lämmin kiitos kommentistasi <3 Huomasin vasta muutamia päiviä sitten blogiasetusteni olevan sellaiset, ettei kommentteja julkasta ellen käy niitä erikseen hyväksymässä. Siksi aiempi kommenttisi on jäänyt huomaamatta, pahoittelut.

   Maksamattomat laskut voisivatkin olla hyvä aihe käsiteltäväksi, kiitos vinkistä! Yritän toteuttaa toiveesi syksyn aikana :)

   -Riikka

   Poista

Lähetä kommentti