Etupihalla


Tänä kesänä meillä on aherrettu etupihan parissa. Kesäkuulle saakka koko talomme edusta on ollut pelkkää tasaista mursketta ja rikkaruohoa. Suunnitelmissani on rakennuttaa talon ja ojan väliselle kaistaleelle kesäkeittiö ja laitattaa koko alue pihakiveä. Tämän kesän projekti oli tehdä noille tarvittavat pohjatyöt, eli vaihtaa savimaat murskeeseen riittävältä syvyydeltä ja vetää maahan tarvittavat sähkövedot.

Lähtötilanne näytti tältä:


Näkymä pihaan ajettaessa oli vielä toukokuussa tällainen.

Lähempää katsottuna näytti tältä. Kivi löytyi ojan oikaisun yhteydessä. Autotalli on talon vasemmalla puolella.

Isäni saapui apuun ja kaivoi pintamaat pois parissa päivässä.


Kaivaminen aloitettiin ojan penkalta. Koneen takana menee pihatiemme, ensimmäiset kuvat on siis otettu vastakkaisesta suunnasta.


Maiden kaapimisen jälkeen etupihalla näytti tältä:

Spraymaalailin maahan linjoja, joiden mukaisesti styroksit aseteltaisiin maahan.

Keittiön ikkunat. Tässä savimaat on kaavittu noin 50cm syvyydeltä.

Seuraavaksi pääsimme levittämään mursketta ja styroksia. Samalla isäni kaivoi kuopat tuleville puille. Vedimme äitini kanssa sähkökaapeleita murskekerroksen alle ja minä hakkasin tukipuut monttuihin ennen niiden täyttämistä mullalla.


Tähän tulee kolme pylväshaapaa.

Puolentoista viikon aherruksen jälkeen saimme murskeet ja mullat levitettyä ja nurmikonsiemenet kylvettyä juuri sopivasti pojan rippijuhlien alla. Ruoho ei tosin ihan vielä ehtinyt vihertää :) Olikin jännittävää palata kotiin kahden viikon kesälomaltamme, sillä tein jo ennen lähtöämme muutamia istutuksia jotka jäivät luonnon armoille kastelupullojen varaan. Etupihalle tein kaksi isoa kukkapenkkiä ja pylväshaapojen lisäksi teimme kuopat valmiiksi kolmelle serbiankuuselle. Teen kukkapenkeistä omat postauksensa, koska kuvia on niin paljon.Kommentit